Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, podsuszona, wędzona, parzona, półtrwała, wianek w osłonce naturalnej.
Kiełbasa jałowcowa to przykład ciekawego połączenia mięsa z aromatem jałowca, który nadaje jej charakterystyczny smak. Jeśli nigdy nie próbowaliście tego typu kiełbasy, to warto sięgnąć po ten wyjątkowy przysmak i odkryć, jak natura może wzbogacić smak naszych dań.
Cechy produktu:
– zawartość mięsa wieprzowego: 118 g mięsa na 100 g gotowego wyrobu,
– wyjątkowy aromat,
– wyczuwalny smak przypraw i jałowca.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna: 1180 kJ/ 284 kcal, tłuszcz: 21g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,1g, węglowodany: 2,5g w tym cukry < 0,5g, białko: 21g, sól: 2,2g.