Szynka wieprzowa- dolna zrazowa z ligawką i tłuszczem

  • gotowanie
  • mięsa kulinarne
  • pieczenie
  • wieprzowina

Popularność wieprzowiny w Polsce i na świecie jest po części elementem tradycji, ale także wyznacznikiem preferencji współczesnego konsumenta. Bogaty i różnorodny wachlarz wykorzystania mięsa wieprzowego, to efekt jego niewątpliwych zalet.

Zalety mięsa wieprzowego :
– smakowitość,
– kruchość,
– delikatność,
– soczystość,
– wyczuwalność tłuszczu,
– bogaty i szeroki wachlarz wykorzystania, zarówno w przetwórstwie jak i w kuchni.

Szczegóły dotyczące produktu

Dodatkowe informacje

Element otrzymany z rozbioru uzupełniającego szynki z kością bez golonki, z półtusz wieprzowych klasy S i E. Jest to mięsień dwugłowy z mięśniem ścięgnistym (dolna zrazowa z ligawką). Dokładnie odkostniony. Pozbawiony skóry. Pozostawiona warstwa tłuszczu zewnętrznego do 10 mm.
Spożyć po obróbce cieplnej.

Zobacz również