Produkt wołowy, wolno gotowany.
Żebro wołowe to wyjątkowy produkt, którego smak i tekstura są efektem długotrwałego, wolnego gotowania. To aromatyczne mięso, delikatnie oddzielające się od kości, które rozpływa się w ustach, pozostawiając niezapomniane wrażenia kulinarne.
Cechy produktu:
– zawartość mięsa wołowego: 96%,
– pomysł na szybki i pyszny obiad,
– soczyste, aromatyczne danie.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna: 757 kJ/ 181 kcal, tłuszcz: 9,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g, węglowodany: 2,5 g w tym cukry 1,6g, białko: 22 g, sól: 0,90 g.
Sposób przygotowania:
PIEKARNIK: W otwartym naczyniu żaroodpornym umieścić produkt bez opakowania foliowego. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C z funkcją grzania „góra-dół” i piec przez 30 minut.
GARNEK: Do garnka z wodą o temperaturze około 90°C włożyć produkt w opakowaniu foliowym. Podgrzewać przez 30 minut, utrzymując powyższą temperaturę. Wyjąć z garnka.