Polędwica wołowa to najszlachetniejszy kawałek mięsa – krucha, soczysta, o idealnej strukturze. Doskonała zarówno do klasycznych steków, jak i wyrafinowanych dań.
Jak ją przygotować?
Stek z polędwicy – smażony krótko na mocno rozgrzanej patelni, najlepiej z odrobiną masła i tymianku. Średnio wysmażony wydobywa pełnię smaku.
Tatar wołowy – delikatnie siekana polędwica, doprawiona świeżym żółtkiem, ogórkami i przyprawami. Klasyka w najlepszym wydaniu.
Carpaccio wołowe – cienko krojone plastry polędwicy, skropione oliwą, z płatkami parmezanu i rukolą – doskonałe na lekką przystawkę.
Najwyższej jakości polędwicę znajdziesz w delikatesach MARKO – odwiedź nas i wybierz najlepszy kawałek!
Na zdjęciu: propozycja podania – tatar wołowy. Pycha!