Boczek wieprzowy szeroko cięty ze skórą bez kości- Klasa E

  • gotowanie
  • mięsa kulinarne
  • pieczenie
  • wieprzowina

Popularność wieprzowiny w Polsce i na świecie jest po części elementem tradycji, ale także wyznacznikiem preferencji współczesnego konsumenta. Bogaty i różnorodny wachlarz wykorzystania mięsa wieprzowego, to efekt jego niewątpliwych zalet.

Zalety mięsa wieprzowego :
– smakowitość,
– kruchość,
– delikatność,
– soczystość,
– wyczuwalność tłuszczu,
– bogaty i szeroki wachlarz wykorzystania, zarówno w przetwórstwie jak i w kuchni.

Szczegóły dotyczące produktu

Dodatkowe informacje

Element otrzymany z rozbioru półtusz wieprzowych klasy E. Element bez kości, ze skórą. Pachwina odcięta od elementu. Ma kształt zbliżony do prostokąta o długości od 50 do 55 cm, szerokości od 22 do 26 cm. Spożyć po obróbce cieplnej.

Zobacz również