Gulasz wołowy to aromatyczna potrawa przygotowana z wysokiej jakości kawałków wołowiny, aromatycznych ziół, warzyw i przypraw. Długotrwałe gotowanie pozwala na pełne uwolnienie smaku i uzyskanie soczystego, miękkiego mięsa. Gulasz wołowy to doskonały wybór dla miłośników intensywnych smaków i tradycyjnych receptur. Gotowy do podgrzania i podania!
Cechy produktu:
– zawartość mięsa wołowego: 64%,
– pomysł na szybki i pyszny obiad,
– soczyste, aromatyczne danie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 84 kcal / 354 kJ, tłuszcz: 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g, węglowodany: 2,8 g w tym cukry: 1,9 g, błonnik: 1,0 g, białko: 13 g, sól: 1,1 g. ( Dane z sprawozdania nr 16076/2023 z dnia 16.11.2023).
Sposób przygotowania:
PIEKARNIK: W otwartym naczyniu żaroodpornym umieścić produkt bez opakowania foliowego. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C z funkcją grzania „góra-dół” i piec przez 30 minut.
GARNEK: Do garnka z wodą o temperaturze około 90°C włożyć produkt w opakowaniu foliowym. Podgrzewać przez 30 minut, utrzymując powyższą temperaturę. Wyjąć z garnka.
NA PATELNI / W RONDLU: Wyjmij produkt z folii i podgrzewaj na patelni lub rondlu przez około 10 minut kilkakrotnie mieszając.