Produkt drobiowy z dodatkiem białka wieprzowego, gotowany-studzienina, w osłonce niejadalnej.
Indyk w galarecie to idealna propozycja dla miłośników delikatnego mięsa i wykwintnego smaku. Wędlina ta zyskuje na popularności ze względu na swoją harmonijną kombinację smaków, doskonałe połączenie mięsa indyczego z aromatyczną galaretką, która z pewnością zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Cechy produktu:
– zawartość mięsa drobiowego: 56%,
– widoczne kawałki mięsa otoczone galaretką,
– do spożywania na zimno.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna: 410 kJ/ 98 kcal, tłuszcz: 4,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g, węglowodany:<0,5 g, w tym cukry: <0,5 g, białko: 14 g, sól: 2,0 g.