Ligawka wieprzowa

  • gotowanie
  • mięsa kulinarne
  • pieczenie
  • wieprzowina

Popularność wieprzowiny w Polsce i na świecie jest po części elementem tradycji, ale także wyznacznikiem preferencji współczesnego konsumenta. Bogaty i różnorodny wachlarz wykorzystania mięsa wieprzowego, to efekt jego niewątpliwych zalet.

Zalety mięsa wieprzowego :
– smakowitość,
– kruchość,
– delikatność,
– soczystość,
– wyczuwalność tłuszczu,
– bogaty i szeroki wachlarz wykorzystania, zarówno w przetwórstwie jak i w kuchni.

Szczegóły dotyczące produktu

Dodatkowe informacje

Element uzyskany z rozbioru uzupełniającego szynki wieprzowej, z półtusz wieprzowych klasy S i E – mięsień półścięgnisty odcięty od mięśnia dwugłowego (dolnej zrazowej z ligawą). Dokładnie odkostniony bez zacięć mięśni oraz bez wystających postrzępionych kawałków. Pozbawiony skóry i tłuszczu. Spożyć po obróbce cieplnej.

Zobacz również