Łopatka wołowa bez kości odbłoniona

  • gotowanie
  • mięsa kulinarne
  • pieczenie
  • wołowina

1001 dań z łopatki wołowej! Tak mógłby wyglądać tytuł bardzo grubej książki kucharskiej i nie ma w tym cienia przesady.

Steki, zrazy, klopsy, burgery, bitki, pieczenie, gulasz, sztuka mięsa w sosie, potrawy oparte na farszu z mielonego mięsa, a także barwna paleta dań kuchni śródziemnomorskiej, czy orientalnej. Łopatka wołowa jest elementem, który nie zawiera dużo tłuszczu i posiada przy tym niejednolitą strukturę, nadającą mięsu wyrazisty smak. Dlatego też jest ceniona przez kucharzy na całym świecie, zarówno jako mięso, które obowiązkowo musi znaleźć się w potrawie, jak też jako wartościowy zamiennik drogich gatunków mięs w potrawach ekskluzywnych.

Szczegóły dotyczące produktu

Dodatkowe informacje

W naszej ofercie: łopatka wołowa bez kości odbłoniona o wadze ok. 4-6 kg.

Zobacz również