Mięso wieprzowe drobne klasy IV

  • gotowanie
  • mięsa kulinarne
  • pieczenie
  • wieprzowina

Popularność wieprzowiny w Polsce i na świecie jest po części elementem tradycji, ale także wyznacznikiem preferencji współczesnego konsumenta. Bogaty i różnorodny wachlarz wykorzystania mięsa wieprzowego, to efekt jego niewątpliwych zalet.

Zalety mięsa wieprzowego :
– smakowitość,
– kruchość,
– delikatność,
– soczystość,
– wyczuwalność tłuszczu,
– bogaty i szeroki wachlarz wykorzystania, zarówno w przetwórstwie jak i w kuchni.

Szczegóły dotyczące produktu

Dodatkowe informacje

Mięso wieprzowe drobne, ogólnorozbiorowe, uzyskane z rozbioru półtusz wieprzowych klasy S i E i elementów wieprzowych. Mięso ścięgniste, krwawe, z węzłami chłonnymi, chude lub tłuste. Zawartość tłuszczu do 40 %. Spożyć po obróbce cieplnej.

Zobacz również