Produkt wołowy, wolno gotowany w sosie.
Nasze rolady wołowe z boczkiem wędzonym i ogórkiem w sosie to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ich soczystość, aromat wędzonego boczku i wyrazisty smak ogórka w sosie z pewnością sprawią, że każdy kęs będzie niezapomnianym doświadczeniem kulinarnej przyjemności.
Cechy produktu:
– rolady wołowe 50% [mięso wołowe 76,7%, boczek wieprzowy, wędzony 13,3% (boczek wieprzowy bez żeber i skóry (100 g wyrobu wyprodukowano z 111g boczku),
– pomysł na szybki i pyszny obiad,
– soczyste, aromatyczne danie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 383 kJ / 91 kcal, tłuszcz: 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g, węglowodany: 3,5 g w tym cukry: 1,9 g, białko: 15 g, sól: 0,86 g.
Sposób przygotowania:
PIEKARNIK: W otwartym naczyniu żaroodpornym umieścić produkt bez opakowania foliowego. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C z funkcją grzania „góra-dół” i piec przez 30 minut.
GARNEK: Do garnka z wodą o temperaturze około 90°C włożyć produkt w opakowaniu foliowym. Podgrzewać przez 30 minut, utrzymując powyższą temperaturę. Wyjąć z garnka.