Klasyk na idealną pieczeń! Rostbef posiada drobne i delikatne włókna, co sprawia, że mięso po upieczeniu jest szczególnie kruche. Efekt marmurka w rostbefie jest także subtelniejszy, niż w przypadku antrykotu, bo po prostu tłuszczu jest mniej. Dla każdego więc, kto preferuje mniej tłuste potrawy, rostbef jest wyborem szczególnie trafionym. Istnieje też znaczna grupa smakoszy, która jest zgodna w kwestii, że steki z rostbefu są najlepsze, ponieważ zawierają więcej soczystego mięsa.
Nasz rostbef wołowy został specjalnie wyselekcjonowany podczas rozbioru ćwierci zadniej. Ręczymy za najwyższą jakość mięsa, a najlepszym tego dowodem jest fakt, że steki z naszego rostbefu smakują wybornie, nawet bez użycia przypraw. Polecamy sprawdzić!
W naszej ofercie: rostbef wołowy bez kości marmurkowy o wadze ok. 6 kg.