Słonina wieprzowa bez skóry

  • gotowanie
  • mięsa kulinarne
  • pieczenie
  • wieprzowina

Na smalec, na skwarki, na wędzonkę – słonina! Pajda ze smalcem – obowiązkowy przysmak imprez plenerowych; delikatne skwarki do okraszenia pierogów, kopytek, pyz; a także słonina wędzona w przyprawach – znana doskonale mieszkańcom wschodnich regionów naszego kraju.

To tylko podstawowe przykłady zastosowania słoniny, bez której kuchnia polska byłaby dużo uboższa. Naturalnie można ją dodatkowo wzbogacać (szczególnie przy wytapianiu smalcu) innymi rodzajami mięsa, jak np. boczek czy pachwina. Słonina wieprzowa MARK’S Marszałkowscy to prawdziwa inspiracja do poszukiwań głębi smaku!

Szczegóły dotyczące produktu

Dodatkowe informacje

Element uzyskany z rozbioru półtusz wieprzowych klasy S i E. Stanowi warstwę tłuszczu podskórnego, pozbawiony skóry. Kształt zbliżony do prostokąta. Spożyć po obróbce cieplnej.

Zobacz również