Szynka wieprzowa- dolna zrazowa bez ligawki z tłuszczem

  • gotowanie
  • mięsa kulinarne
  • pieczenie
  • wieprzowina

Popularność wieprzowiny w Polsce i na świecie jest po części elementem tradycji, ale także wyznacznikiem preferencji współczesnego konsumenta. Bogaty i różnorodny wachlarz wykorzystania mięsa wieprzowego, to efekt jego niewątpliwych zalet.

Zalety mięsa wieprzowego :
– smakowitość,
– kruchość,
– delikatność,
– soczystość,
– wyczuwalność tłuszczu,
– bogaty i szeroki wachlarz wykorzystania, zarówno w przetwórstwie jak i w kuchni.

Szczegóły dotyczące produktu

Dodatkowe informacje

Element uzyskany z rozbioru uzupełniającego szynki wieprzowej, z półtusz wieprzowych klasy S i E – stanowi mięsień dwugłowy. Element dokładnie odkostniony bez zacięć mięśni oraz bez wystających postrzępionych kawałków, pozbawiony skóry. Ligawka odcięta od elementu. Warstwa tłuszczu zewnętrznego do 10 mm. Spożyć po obróbce cieplnej.

Zobacz również