MARK'S SELECT

Wyselekcjonowane dla wymagających!

Czym jest MARK'S SELECT?

Specjalną linią produktów, oferowanych przez firmę MARK’S Marszałkowscy, jest wołowina selekcjonowana. To najwyższej klasy mięso, wyodrębniane podczas oceny organoleptycznej surowca, a następnie rozbioru pod kątem pożądanych cech jakościowych, których wspólnym mianownikiem jest marmurkowa struktura. Ten atrakcyjny marketingowo efekt wizualny jest jednocześnie gwarancją sukcesu kulinarnego. Dlaczego?

Marmurkowy deseń – tajemnica doskonałej wołowiny!

Tak zwany „marmurek” powstaje w wyniku odpowiedniego rozmieszczeniu cząstek tłuszczu w tkance mięśniowej, co najlepiej widoczne jest na przekroju mięśnia. Z perspektywy sztuki kulinarnej tłuszcz jest nośnikiem smaku, a więc jego rola podczas przyrządzania popularnych dań z wołowiny (jak np. steki) jest bardzo istotna. Bogate przerosty tłuszczowe tworzą – w wyniku kontrastu z czerwonym mięsem – charakterystyczną marmurkową strukturę, odpowiadającą za soczystość, kruchość i delikatność przygotowywanych potraw.

Jakość ceniona w kraju i za granicą!

Dbałość o naszych Klientów idzie w parze z budowaniem pozytywnego wizerunku marki MARK’S Marszałkowscy. Dlatego linia produktowa MARK’S SELECT wychodzi naprzeciw oczekiwaniom nawet najbardziej wymagającego Konsumenta, zarówno w kraju, jak i za granicą.

01
MARK’S SELECT

Dbałość o naszych Klientów idzie w parze z budowaniem pozytywnego wizerunku marki MARK’S Marszałkowscy. Dlatego linia produktowa MARK’S SELECT wychodzi naprzeciw oczekiwaniom nawet najbardziej wymagającego Konsumenta, zarówno w kraju, jak i za granicą. Warto wspomnieć, że nasz eksport obejmuje aktualnie ponad 40 krajów, głównie europejskich, ale działamy także na rynkach azjatyckich, a nawet afrykańskich.

02
Oferta MARK’S SELECT

Wśród produktów z linii MARK’S SELECT, cieszących się największym uznaniem, z pewnością można wymienić:

  • Porterhouse Steak, selekcjonowany;
  • T-bone Steak, selekcjonowany;
  • Antrykot wołowy bez kości, marmurkowy;
  • Rostbef wołowy z kością, marmurkowy.

To oczywiście tylko przykłady, ponieważ nasza oferta w kategorii MARK’S SELECT jest o wiele bardziej rozbudowana i warto zapoznać się z nią szczegółowo, do czego gorąco zachęcamy.

03
Procedury

W zgodzie z surowymi normami i najwyższymi standardami bezpieczeństwa!

Jakość wołowiny MARK’S SELECT jest także w dużej mierze efektem przestrzegania rygorystycznych procedur z zakresu:

  • systemu HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli)
  • GHP (Dobra Praktyka Higieniczna);
  • GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna).

04
Certyfikaty

Do utrzymywania nienagannych warunków produkcji i osiągania znakomitych efektów w postaci wysokiej jakości produktów mięsnych zobowiązują nas otrzymane certyfikaty:

  • International Food Standard (IFS);
  • BRC GLOBAL STANDARD for FOOD SAFETY.

05
Eksport

Warto wspomnieć, że nasz eksport obejmuje aktualnie ponad 40 krajów, głównie europejskich, ale działamy także na rynkach azjatyckich, a nawet afrykańskich.

Wyselekcjonowane dla wymagających!

Jeden z naszych mistrzów selekcji mięsa

Nasz mistrz selekcji mięsa posiada długoletnie doświadczenie w branży mięsnej. Jego zadaniem jest dokładna ocena mięsa pod kątem jakości, tekstury, marmurkowatości i zapachu. Wykorzystuje swoje wyjątkowe umiejętności i wyczucie, aby wybrać najlepsze partie mięsa spełniające nasze standardy premium.

Nasi specjaliści ds. kontroli jakości są odpowiedzialni za monitorowanie i egzekwowanie surowych standardów jakości w procesie selekcji mięsa. Przeprowadzają szczegółowe inspekcje, zarządzają dokumentacją i zapewniają, że wszystkie etapy selekcji są zgodne z naszymi wytycznymi.