MARK'S SELECT
Wyselekcjonowane dla wymagających!
Wyselekcjonowane dla wymagających!
Specjalną linią produktów, oferowanych przez firmę MARK’S Marszałkowscy, jest wołowina selekcjonowana. To najwyższej klasy mięso, wyodrębniane podczas oceny organoleptycznej surowca, a następnie rozbioru pod kątem pożądanych cech jakościowych, których wspólnym mianownikiem jest marmurkowa struktura. Ten atrakcyjny marketingowo efekt wizualny jest jednocześnie gwarancją sukcesu kulinarnego. Dlaczego?
Tak zwany „marmurek” powstaje w wyniku odpowiedniego rozmieszczeniu cząstek tłuszczu w tkance mięśniowej, co najlepiej widoczne jest na przekroju mięśnia. Z perspektywy sztuki kulinarnej tłuszcz jest nośnikiem smaku, a więc jego rola podczas przyrządzania popularnych dań z wołowiny (jak np. steki) jest bardzo istotna. Bogate przerosty tłuszczowe tworzą – w wyniku kontrastu z czerwonym mięsem – charakterystyczną marmurkową strukturę, odpowiadającą za soczystość, kruchość i delikatność przygotowywanych potraw.
Dbałość o naszych Klientów idzie w parze z budowaniem pozytywnego wizerunku marki MARK’S Marszałkowscy. Dlatego linia produktowa MARK’S SELECT wychodzi naprzeciw oczekiwaniom nawet najbardziej wymagającego Konsumenta, zarówno w kraju, jak i za granicą.
Nasz mistrz selekcji mięsa posiada długoletnie doświadczenie w branży mięsnej. Jego zadaniem jest dokładna ocena mięsa pod kątem jakości, tekstury, marmurkowatości i zapachu. Wykorzystuje swoje wyjątkowe umiejętności i wyczucie, aby wybrać najlepsze partie mięsa spełniające nasze standardy premium.
Nasi specjaliści ds. kontroli jakości są odpowiedzialni za monitorowanie i egzekwowanie surowych standardów jakości w procesie selekcji mięsa. Przeprowadzają szczegółowe inspekcje, zarządzają dokumentacją i zapewniają, że wszystkie etapy selekcji są zgodne z naszymi wytycznymi.